Welkom bij restaurant Edem in Edam

 

 

In het centrum van Edam, aan de voet van de Dam, openen eigenaren Panos en Christina op feestelijke wijze de deuren van hun nieuwe Griekse restaurant. Iedereen is welkom op 19 september om onder het genot van een hapje en een drankje de sfeer te komen proeven aan het Damplein 7

 

Panos Angelakis en Christina Dimitriadou komen beiden uit een horecafamilie en zijn van jongs af aan opgegroeid in het restaurant. Panos’ ouders hebben een restaurant in Griekenland en Christina’s ouders runnen een Grieks restaurant in Den Haag. Eerder al namen Panos en Christina het familie restaurant in Zaandam over van haar ouders. Omdat ze daar ook veel klanten uit de omgeving van Edam-Volendam kregen, zijn ze nu ook in Edam neergestreken.

 

Grieks restaurant als cadeau voor inwoners

 

“Díe klanten hebben ons enthousiast gemaakt om in Edam een zaak te openen. We hebben kennissen in Edam en na een bezoek aan de stad zijn we enthousiast geworden. We willen graag een Grieks restaurant zijn voor de Edammers en Volendammers. Edam is leuk en rustig, de mensen zijn erg vriendelijk en we ontvangen nu al leuke reacties.”

 

Interactie met gasten belangrijk

 

Panos woont sinds negen jaar in Nederland en heeft altijd als kok gewerkt. Christina is in Nederland geboren en werkt in de bediening. Het restaurant in Edam gaan ze samendoen, vooral de eerste periode zullen ze beide in Edam staan en daarna afwisselend met Zaandam. Panos wil vooral kennismaken met de gasten. “Ik vind het belangrijk dat de gasten contact krijgen met de kok om zo de reacties te kunnen polsen. We willen heel graag lang blijven in Edam, het is een mooie zaak op een mooie plek. Het interieur van het restaurant is té mooi om te veranderen, dus dat laten we zo. We gaan alleen de keuken voorzien van nieuwe apparatuur.”

 

Genieten van eten en drinken

 

“De naam van het restaurant is Edem, dat is Grieks voor Eden. En staat voor de eerste plek van Adam en Eva, waar ze samen konden genieten, lekker eten en drinken. Vandaar ook de appelboom in het logo van ons restaurant.”

 

Griekse en mediterrane gerechten

 

“Op de menukaart komen hoofdgerechten van vis, pannetjes met bijvoorbeeld kip of varkenshaas, ovengerechten zoals moussaka en grillgerechten als souvlaki. Er zijn ook gerechten voor vegetariërs en natuurlijk mogen de Griekse desserts zoals baklava en praline niet ontbreken. Ook komen er speciale 3-gangen menu’s voor groepen en bedrijven.”

 

Feestelijke opening

 

Vóór de opening wordt er eerst proefgedraaid met vrienden en familie, waarna een dag later de officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 19 september vanaf 16.30 uur. Er kan gereserveerd worden en er is livemuziek met een welkomstdrankje en een hapje. De reguliere openingstijden worden van woensdag t/m zondag van 16.30 tot 22.00 uur.